18.9.09

la BCN de les putes i el Koy Shunka

HidekiMatsuhisa

aquest senyor de l’esquerra és un geni. Es diu Hidekki Matsuhisa i ara farà un any va tenir la feliç ocurrència d’obrir al carrer Copons de Barcelona el millor restaurant japonès d’Europa, el Koy Shunka.

I no vull deixar passar l’oportunitat de commemorar l’efemèride d’aquest darrer any que ens ha convertit en assidus de la rústica i acollidora barra de fusta, per on hem vist desfilar autèntiques meravelles de la subtilesa palatal.

Des d’aquelles exquisides sopes de llamàntol o de ceps i truita que feien l’hivern passat fins a les ostres i les cloïsses escalfades; l’espectacular maki de tempura de gamba de Palamós; els nigiris prodigiosos (el d’espardenya em va fer caure les llàgrimes); aquell black cod (terminologia Nobu) amb fideus de te verd i alga nori amb què ens van obsequiar un dia de primavera; els delicats mollets marinats i marcats en un punt de cocció d’una justesa sublim,  aquells lingots compactes de maguro i toro laminats en sashimi per la mà mestra de Hidekki, la sorprenent i saborosa tècnica de socarrimar el peix a la flama de gas (soasar, en diuen ells en castellà); les beines de soja verda, els sorbets i les escumes d’una autèntica cuina de fusió (producte català i tècnica japonesa) o la meva debilitat que no em puc estar de demanar cada vegada que hi vaig: el temaki de tàrtar de toro i ceba tendra. I així desenes de plats veritablement emocionants, preparats en show-cooking i magníficament servits, que fan que una escapada al Cap i Casal ja comporti visita obligada al senyor Matsuhisa. Tot un clàssic ja.

Per molts anys, Koy Shunka!

P.S. Si el lector d’aquest post és observador s’haurà adonat de seguida que, malgrat la referència del títol, no es menciona en cap moment res sobre prostitució en el text. Només era un recurs per captar l’atenció sobre un fet realment remarcable com l’aniversari de tant excels restaurant utilitzant certs conflictes d’ordre púbic que darrerament preocupen tant a la societat barcelonina i gaudeixen de tota l’atenció mediàtica haguda i per haver. Ja em sabran perdonar.

4 comentaris:

  1. No he menjat mai cuina japonesa i m'agradaria tastar-la. Gràcies per la recomanació.

    Aprofito l'avinentesa per convidar-vos a fer una visita al meu blog reflexionshumanes.blogspot.com. Espero que us hi sentiu a gust.

    ResponElimina
  2. Doncs jo he picat amb això del títol i m'he empassat tot el blog esperant veure aparèixer les meuques al restaurant xinès. Què pillastre!

    ResponElimina
  3. Marta, ja t'he visitat i m'he sentit molt a gust.

    SM, reitero les meves disculpes per tan burda maniobra.

    Salut!

    ResponElimina
  4. Així doncs provaré la cuina japonesa que fa temps que no en tasto :)

    Molt bó el blog, m'ha agradat força, desitjo que també t'agradi el meu.

    L'imperdible de ℓ'Àηimα

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails